Magyar English Deutsch
Aktív pihenés és lovaglás harmonikus találkozása

Vendégház >>>

Hédervári Lovarda

FacebookTwitter
Nyomtatás
Lovasklub
Üdvözöljük a Hédervári Lovasklub weboldalán!

Lovardánk szolgáltatásaival szeretnénk segítséget nyújtani mind a lelkes kezdőknek, mind a jártas lovasoknak, hogy megtanuljanak lovagolni, és színvonalas keretek között gyakorolhassák a lovas sportot. Amennyiben Ön szállást is igényel, a lovarda melletti vendégházunkban örömmel látjuk. Kérje ajánlatunkat a vendégház oldalán!

A lovarda 2010-ben nyitotta meg kapuit Héderváron, a Szigetköz szívében a Mosoni-Duna és a nagy Duna ölelésében, félúton Mosonmagyaróvár és Győr között. A település volt a középkorban a Szigetköz gazdasági-politikai központja, amely szoros összefüggésben állt a hédervári grófi családokkal, ezért több nevezetesség is kapcsolódik a grófi családhoz.

A lovaglásnak nagy hagyományai vannak hazánkban, hiszen kultúránk fejlődése erősen kapcsolódott a lovakhoz és a lovas élethez. A nomád pásztorélet, a hosszú vándorlások valamint a honfoglalás a lovas életmódot tette általánossá, így válhatott lovas nemzetté a magyar. Magyarország domborzati, időjárási és vízrajzi viszonyai rendkívül kedvezőek a lótartás szempontjából, mivel a Kárpát-medence megvédi országunkat a szélsőséges természeti hatásoktól.

Lóháton ülve egy új, másik világ tárul a szemünk elé, amely során izgalmas felfedezéseket tehetünk, többek közt átélhetjük azt a harmóniát, amely a természet, a ló és a lovas közt kialakul. A Szigetköz vadregényes világának köszönhetően nálunk nem csak pályán, hanem terepen is lovagolhat. Induljon túrára lóháton vagy fogaton, mindegyik számos izgalmat és emlékezetes pillanatokat tartogat az Ön számára.

Szeretnénk minél több emberrel megszerettetni a lovaglást kezdve egészen a legkisebb korosztálynál, hiszen a gyermekekből nevelhetjük ki a jövő lovasait. Nagyon fontos, hogy erős szakmai ismereteken alapuló tudást sajátítsanak el, hogy vonzalmuk a lovas élet iránt tartós is maradjon kinőve a gyermeki éveket. Jól képzett lóállományunk alkalmas mind felnőtt, mind pedig gyermek kezdő lovasok oktatására.

A Hédervári Lovasklub sokszínű kínálatában találhat kedvére való programot, mert nálunk szakértő oktatók, valamint lovas oktatásra és túrázásra is alkalmas minőségi lóállomány áll rendelkezésre. Lovardánk 2012-ben először a 3 patkós, majd a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2014-ben a 4 patkós minősítést nyerte el, így a látogatók az előírásoknak megfelelő színvonalon és keretek között sportolhatnak.

Hírlevél